Paneer Cheese පන්නීර් චීස්
ගෙදරදීම සෞඛ්යාරක්ෂිතව ලේසියෙන්ම පනීර් හදමු Paneer is a fresh cheese common in the Indian subcontinent.
Equipment
- කිරි රත් කිරීමට භාජනයක්
- කිරි පෙරීමට කුඩා සිදුරු සහිත රෙදි කැබැල්ලක්.
- කුඩා තැටියක්
- බර තැබීමට අවශය දේ
Ingredients
- සම්පූර්ණ යොදය සහිත කිරි ලීටර් 01
- කෝප්ප 1/4 විනාකිරි හෝ දෙහි යුෂ
- ලුණු ස්වල්පයක්
- අවශයනම් ගම්බිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
Instructions
- මුලින්ම කිරි ටික භාජනයකට දමා පැය භාගයක් පමණ හොදින් රත් කර ගන්න මෙහිදී කිරි කැට් ගැසීම වැලැක්වීමට කිරි ටික හොදින් හැදිගෑම අවශයවේ.
- පැය භාගයකට පසු විනාකිරි ස්වල්පය බැගින් කිරි එකට එක් කරන්න , මෙහිදී කීරි කැටි ගැසීම හා වතුර කොටස වෙන්වීයාමක් සිදුවේ
- සියලුම මේද කොටස කිරිවලින් වෙන්වීගියපසු කිරිටික භජනයෙන් ඉවත් කර ගන්න.
- භාජනයෙන් ඉවත් කල කිරි ටික කුඩා සිදුරු සහිත රෙදි කැබැල්ලෙන් පෙරීම සිදු කරන්න.එවිට මේද කොටස ඉතිරිවී වතුර කොටස ඉවත්වී යාම සිදුවේ,
- එකතුවූ මේද කොටස ගලායන සිසිල් වතුරෙන් සෝදා හැරීම මගින් විනාකිරි ඉවත් කල හැක.නැවත රෙදි කැබැල්ලට දමා හොදින් මිරිකා ජලය ඉවත් කර ගන්න.
- හොදින් සෝදා විනාකිරි ඉවත් කල පසු මේද කොටස( curdled milk ) භාජනයක්ට දමා හොදින් පොඩිකර ගන්න . මේ සමග අවශය ප්රමණයට ලුණු එක් කරන්න. හොදින් කුඩාවට මිරිකීම හා කැඩීම මගින් curdled milk කොටස පොඩිකර ගන්න.
- පසුව මෙම හොදින් කුඩාවට පොඩිකර ගත් curdled milk තැටියකට දමා එය තුනී කර ගන්න.
- පසුව එම තුනීකර ගත් curdled milk මතට රෙදි කැබැල්ලක් තබා හොදින් බර තබා තද කර ගන්න . තද කිරීම සාර්තක වූ විට චීස් කොටස කැඩීයාම වලකී.
- පැයකට පමණ පසු මෙම චීස් කෑලි වලට කපා ගැනීමට හැක.
- මෙම පන්නීර් චීස් refrigerator තුල දින 3-4 days හෝ freezer තුල මාස 3 කාලයක් තබා ගත හැක.