Upma |උප්පුමා
Upma, uppumavu or uppittu is a dish originating from the Indian subcontinent, most common in South Indian, Maharashtrian, and Sri Lankan Tamil breakfast, cooked as a thick porridge from dry-roasted semolina or coarse rice flour.
Ingredients
- කබලේ බැද ගත් රුලං රයිස් කප් 3
- එ කප් එකෙන්ම වතුර කප් 3 1/2 පමණ
- හිනියට කපා ගත් ලුනු ටිකක්
- කරපිංචා ටිකක්
- හිනියට කපා ගත් කැරට් ටිකක්
- ලුණුකොල ටිකක්
- අබ ඇට ටිකක්
- රස අනුව ලුණු
- අවශ්ය ප්රමාණයට මිරිස් කුඩු ටිකක්
- වෙලිච්ච මිරිස් කැබලි ටිකක්
- හිනියට තලා ගත් සුදුලුනු ටිකක්
Instructions
- දැන් භාජනයක් ලිපේ තියා එයට තෙල් ටිකක් දමා රත් වු පසු එයට අබ ඇට ටික හා සුදුලුනු ටික දමා බැදෙන්නට හරින්න .
- එයටම කපා ගත් ලුනු ටික හා කරපිංචා කොල ටික දමා හොදින් තෙම්පරාදු වෙන්න යවන්න .
- පසු එයටම කැරට් ටික දමා හොදින් කලවම් කර ගෙන , රස අනුව ලුණු හා මිරිස් කුඩු දමා හොදින් කලවම් කර ගන්න .
- පසු එයට වතුර ටික දමා හොදින් උණු වෙන්න තියන්න .
- වතුර ටික හොදට නටන කොට , එයට කබලේ බැද ගත් රුලං ටික ටික දමා ඉක්මනින් කලවම් කර ගන්න .මොකද නැත්තම් ඉක්මනින් ගුලි ගැහෙන නිසා .
- පසු එයටම කපා ගත් ලුණුකොල ටික ද දමා හොදින් කලවම් කර , රුලං ටික පොඩි කැට වෙනතුරු කඩා , ලිපෙන් ඉවතට ගන්න .