Masala Egg Curry | මසාලා එග් කරි
Egg masala recipe is a non vegetarian curry recipe made using boiled and fried eggs in onion tomato masala gravy to be eaten with rice. හැමදාම හදන බිත්තර කිරි හොද්දට වෙනස් රසයක්.
Ingredients
- තම්බා කටු ඉවත් කරගත් බිත්තර 5
- මහදුරු තේ හැඳි 2
- කුරුඳු පොඩි කෑල්ලක්
- චොප් කරගත් ළූණුගෙඩි 2
- චොප් කරගත් තක්කලි ගෙඩි 2
- තලාගත් ඉඟුරු සුදුළූණු තේ හැන්දක්
- මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 2
- කොත්තමල්ලි කුඩු තේ හැඳි 2
- කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
- ගාගත් පොල් කප් 1/2
- ලුණු
- කොත්තමල්ලි කොළ මිටක්
Instructions
- තෙල් ටිකක් රත් වෙන්න තියල ඒකට මහදුරු, කුරුඳු එකතු කරල විනාඩියක් විතර බැදගන්න. ළූණු සහ ලුණු එකතු කරල ළූණු ටික දුඹුරු පැහැයට හුරු රන්වන් පැහැ වෙනකන් තෙම්පරාදු කරගන්න.
- ඒකටම තක්කලි එක්ක ඉඟුරු සුදුළූණු එකතු කරන් හොඳින් මිශ්ර කරගෙන, තක්කලි ටික තැම්බෙනකම් අඩු ගින්දරේ තෙම්පරාදු කරගන්න.
- මේකට පොල් ටිකත් එකතු කරන් විනාඩි දෙක තුනක් මිශ්ර කරන ගමන් ලිපේ තියාගෙන, ලිපෙන් ඉවත් කරල නිවාගන්න. මේ මිශ්රණය වතුර ස්වල්පයක් එකතු කරල බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
- තෙල් ටිකක් රත් වෙන්න ලිපේ තියල ඒකට හදාගත්ත මසාල මිශ්රණය එකතු කරගෙන බිත්තර සහ කොත්තමල්ලි කොළ ඇර අනෙක් සියල්ලම එකතු කරගෙන තෙල් ගතිය මතු වෙන තුරු පිස ගන්න.
- එයට වතුර ටිකක් එකතු කරගෙන තම්බාගත් බිත්තර වල වෙන් නොවෙන විදියට පැලුම් කීපයක් දාගෙන බිත්තර ටිකත් එකතු කරගෙන හිඳෙනකම් මදගින්නේ පිසගන්න.අවසානයට කොත්තමල්ලි කොළ ටික උඩින් ඉසගන්න.