Mango Curry අඹ ඇබුල
Sinhalese mango curry (amba maluwa)
Ingredients
- අමු අඹ ගෙඩි 5 (තම්බාගත්)
- අබ ඇට tsp 1 1/2
- මිරිස් කුඩු tsp 3
- කහ කුඩු tsp 2
- තුනපහ කුඩු tsp 3
- කපාගත් ලූනු 1
- අමු මිරිස් කරල් 1-2 කපාගත්
- කරදමුංගු – කුඩුකරගත් 3
- සුදු ලූනු, කරාබු නැටි 2
- අබරාගත් ඉගුරු 1/2''
- කුරුදු 2''
- සීනි tsp1
- පොල්කිරි 1/2
- තෙල් tsp
- ලුනු ගම්මිරිස් රස අනුව
- කරපිංචා
Instructions
- සාමානය ප්රමානයේ උදුනක් සාමානය ගින්දරින් රත් වෙන්න තබන්න. තෙල් වලට අබ ඇට දමා පුපුරන් විට ගින්දර අඩුකර කහ, මිරිස්, තුනපහ එක්කර තත්පර 20 පමන බැදෙන්නට හරින්න.
- ඉන්පසු එයට ලූනු, අමු මිරිස්, සුදු ලූනු , කරපිංචා. කරාබු නැටි, ඉගුරු, කරදමුංගු, කුරුදු එක්කරන්න.
- ටික වේලාවකින් තම්බාගත් අඹ එයට එක්කරන්න.
- ලුනු රස අනුව එක්කරගන්න වි20 -30 පමන සාමානය ගින්දරින් වසා පිස ගෙන පොල්කිරි එයට එක්කර තවත් වි 3 පමන තබා සීනි එකතුකර තවත් ව්. 3 පමන තබා ලිපෙන් ඉවත්කරගන්න.