Fish Cake | මාළු කේක්
A fishcake is a culinary dish consisting of filleted fish or other seafood minced or ground, mixed with a starchy food, and fried.
Ingredients
- තලපත් මාළු ග්රෑම් 250ක්
- කොටු කපා ගත්ත කැරට් ටිකක්
- ලූණු
- සුදුලූණු
- ග්රීන්පීස් ටිකක්
- ලුණු
- ගම්මිරිස් රස අනුව
- බිත්තර 3
- පොල් කිරි මිලිලීටර 250ක්
Instructions
- හොඳින් සෝදා පිරිසිඳු කරගෙන අමුවෙන්ම හොඳට අඹරගන්න.
- හීනියට කොටු කපා ගත්ත කැරට් ටිකක්, ලූනු, සුදුලූනු, ග්රීන්පීස් ටිකක්, ලුණු, ගම්මිරිස් රස අනුව අඹරගත්ත මාළුවලට දාලා හොඳට කලවම් කරන්න.
- බිත්තර තුනකුයි, පොල් කිරි මිලිලීටර 250ක් එකට එකතු කරලා හොඳට බීට් කරගන්න.
- ඒකට අඹරගත්ත මාළු ටික දාලා කලවම් කරන්න. තැටියක් අරගෙන තෙල් කොළ අතුරලා බටර් ටිකක් ගාලා ලෑස්ති කරගන්න.
- හදාගත්ත මිශ්රණය තැටියට දාලා සෙන්ටිගේ්රඩ් අංශක 150ක උෂ්ණත්වයක විනාඩි 20ක් විතර බේක් කරගන්න. එහෙම නැත්නම් මාළු මිශ්රණය භාජනයකට දාලා ඇලුමිනියම් ෆොයිල් එකකින් වහලා විනාඩි 35ක් විතර හුමාලයෙන් තම්බා ගන්න.