Tofu Curry ටෝෆු කරි
Indian Tofu Curry: simple, delicious and 15 minutes curry recipe
Ingredients
- ටෝෆු ග්රෑම් 150
- ඉඟුරු සුදු ළූණු පේස්ට් තේ හැඳි 02
- සිහින්ව ලියාගත් රතු ළූණු ගෙඩි 05
- අමු මිරිස් කරල් 03
- රම්පෙ
- කරපිංචා
- කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
- එනසාල් ස්වල්පයක්
- කරාඹු නැටි 2-3
- මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 02
- බැදපු තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 02
- කහ කුඩු තේ හැඳි ½
- උළුහාල් ස්වල්පයක්
- අබ ස්වල්පයක්
- ලුණු
- යෝගට් මේස හැඳි 01-02
- පොල් මිටිකිරි අඬු කෝප්ප බාගයක්
- තක්කාලි ගෙඩි 02
Instructions
- කෑලි කපාගත් ටෝෆු ලුණු ගම්මිරිස් දමා තම්බා වතුර හැර තෙම්පරාදු කරගන්න . ටෝෆු ටික භාජනයකට අයින් කරගෙන රත්වූ තෙලට අබ ඇට ටිකක් දමා පිපිරෙන්න ඉඩ හරින්න . ඉඟුරු සුදු ළූණු එක්කර තෙම්පරාදු කරගන්න . එනසාල් , කරාඹු නැටි , රම්පෙ , කරපිංචා , රතු ළූණු , අමු මිරිස් මේ තෙම්පරාදුවට එකතුකරන්න .
- විනාඩි 2-3 පමණ බැදගත් පසු ටෝෆු මෙයට එකතු කරන්න . ඉන්පසු මිරිස් කුඩු , තුනපහ කුඩු , කහ කුඩු සහ යෝගට් එකතු කරන්න . අවසානයට කුඩාවට කපාගත් තක්කාලි , පොල් කිරි සහ රස අනුව ලුණු එකතු කර පොල්කිරි හිඳීගෙන එනවිට ලිපෙන් බාන්න .