Kerala Appam කේරළ ආප්ප
Recipe for making Kerala Appam – Kerala Palappam made with soaked and ground rice and coconut milk.
Ingredients
- පැය 2ක් විතර පොඟවාගත් හාල් කෝප්ප 2
- ගාගත් පොල් කෝප්ප 1
- ඊස්ට් තේ හැඳි 1
- සීනි මේස හැඳි 1
- ලුණු
- මද රස්නෙ වතුර ටිකක්
Instructions
- හාල්, පොල්, ලුණු සහ සීනි වලින් චුට්ටක් එක්ක වතුර කෝප්ප 1/2ක් වගේ දාලා බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
- ඊස්ට් වලට ඉතිරි සීනි හා මද රස්නෙ වතුර දාලා ඊස්ට් ටික ඇක්ටිව් කරගන්න
- බ්ලෙන්ඩ් කරගත් බැටර් එකට ඊස්ට් එකතු කරලා හොඳට කලවම් කරගෙන අවම පැය 5ක්වත් පිපෙන්න තියන්න.
- බැටර් එක උකු වැඩි නම් වතුර චුට්ටක් එකතු කරලා කලවම් කරලා, ආප්ප තාච්චියේ හදාගන්න