Polos Cutlet පොලොස් කට්ලට්
පොලොස් කට්ලට්. සොස්ජස් පරාදයි මෙව්වට. හරියට හදාගත්තොත් ඉතින් හැමදාම වුණත් මේසෙට එයි
Ingredients
- තම්බා පොඩි කර ගත් පොලොස් 250g
- කපා ගත් ලොකු ළූණු 150g
- තම්බා පොඩි කර ගත් අල 200g
- මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2
- කහ තේ හැඳි 1/2
- ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1
- කරපිංචා ඉත්තක්
- අමුමිරිස් කරල් 2
- සුදු ළූණු බික් 3
- දෙහි යුෂ මේස හැඳි 1
- ලුණු පදමට
- පාන් පිටි 100g බැටර් එක සෑදීමට
- වතුර ස්වල්පයක් බැටර් එක සෑදීමට
- පාන් කුඩු බැටර් එක සෑදීමට
- තෙල්
Instructions
- භාජනයක් ගෙන තෙල් තේ හැඳි 3ක් පමණ ලිපේ තබා රත් වූ පසු ළූණු, සුදු ළූණු සහ කරපිංචා දමා තෙම්පරාදු කර ගන්න.
- ලූණු ඉදෙන් සුවඳ එන විට එයට අල, පොළොස්, ලුණු, අමු මිරිස්, කහ සහ ගම්මිරිස් දමා එකිනෙක හොඳින් මිශ්ර වන සේ කලවම් කරමින් විනාඩි 3-5ක් පිස ගන්න.
- ලිපෙන් ඉවතට ගෙන දෙහි යුෂ එකතු කරන්න.
- මද රස්නේ තියෙද්දී කුඩා බෝල සදා ගන්න.
- පිටි වලට ලුණු සහ වතුර එකතු කර උකු මිශ්රණයක් සදා ගන්න.
- පසුව පොළොස් බෝල පිටි මිශ්රණයේ පොගවා පාන් කුඩු වල තවරන්න
- රත් වූ ගැඹුරු තෙලේ රන් වන් පැහැ වන තෙක් බැද ගන්න.