Gotupittu කැන්දකොල වන්ඩු හෙවත් ගොටුපිට්ටු,ආප්ප වන්ඩු
Gotupittu
Ingredients
- හාල් පිටි ග්රෑම් 250
- රතු සීනි ග්රෑම් 250
- පොල්ගෙඩි එකයි
- ලුණු තේ හැඳි එකයි
- ආප්ප සෝඩා ස්වල්පයයි
Instructions
- පලමුව පොල්ගා කිරිටික මිරිකාගන්න
- හාල් පිටි වලට පොල් කිරි දමා ඝන මිශ්රණයක් වන ලෙස අනාගන්න.
- මෙම මිශ්රණය පැය 3 පමණ පිපෙන්න තබන්න. * පැය 3කට පසු අනාගත් පිටි මිශ්රණයට ලුණු ස්වල්පයක් හා ආප්ප සෝඩා ස්වල්පයක් දමා ඝන මිශ්රණයක් සකසා ගන්න .(අවශ්යනම් පොල් ටිකක් එකතුකරගන්න)
- මෙම මිශ්රණයද නැවත පැය දෙකක් පමණ පිපෙන්න තබන්න පසුව සීනි කැරමල් කර හෝ නිකන් දියකර එක්කරගන්න . (හොදින් පිපි ඇත්නම් පෙන දමයි)
- ස්ටීමරය ලිප මත තබා, කුඩා බඳුන් වලට හෝ කැන්ද කොළ රවුම් කර ඉරටුවක් ගසා හෝ කොස් කොළ රවුම් කර එ මතට මිශ්රණය වක් කර පැයක් පමණ හුමාලයෙන් තම්බාගන්න.
- හොදින් තැම්බුනු පසු උඩ්න් ඉරියයි,ඉරටුවක් මැදට ගසා අමු නැති බව තහවරු කර බාගන්න